Wie is nigel?

Nigel's Performance Coaching

Ik ben mijn hele leven sportief geweest. Ik ben op mijn 4e begonnen met voetbal en speelde altijd in selectie elftallen hoger dan mijn leeftijdsklasse. Naast dat het functioneerde als uitlaatklep en routine gedurende de week gaf, bracht het op hoger niveau spelen mij ook discipline en verantwoordelijkheid. Toen ik dan ook stopte met mijn voetbalcarrière viel ik in een doelloos gat waarin ik veelal gamede en daarbij de nodige chipszakken weg at. Ik merkte dat dit een grote impact had op mijn energielevel, productiviteit en ik miste het stukje vastigheid wat het voetbal mij voorheen bracht. Ik had geen energie, wilde niks doen en zat niet goed in mijn vel.

Hierop besloot ik de sportschool in te gaan en ik vond langzaam aan mijn plezier en energie weer terug, maar ik was, onbewust, op zoek naar een nieuwe vorm van vastigheid wat ik door het stoppen met voetbal was kwijtgeraakt. Ik vond een vorm van controle in het nummer op de weegschaal. Ik ging van een klein buikje naar een 6-pack, alleen was ik nooit niet tevreden en moest het nummertje steeds lager van mijzelf. Over tijd ontwikkelde ik een eetstoornis en voelde ik mij verre van vitaal, terwijl dit juist hetgeen was waarvoor ik ooit begon met fitness. 

Ik heb destijds een dalpunt bereikt. Ik wist één ding zeker, ik wilde mij nooit meer voelen hoe ik mij op dit moment voelde. Ik besloot actie te ondernemen. Ik heb mij erg verdiept in training, voeding en levensstijl optimalisatie. Want ik besefte dat wat ik deed, niet aansloot bij de persoon die ik wilde zijn en hoe ik mij wilde voelen. Ik begon met het creëren van gewoontes die mij hierbij hebben geholpen. Hiervoor heb ik zelf ook met een coach samen gewerkt. Dit bracht mij een hoop nieuwe inzichten, kennis, een objectieve blik op mijn resultaten en een stok achter de deur.

 

Naast voetbal had ik als kind 1 andere grote interesse: de politie. Na het overwinnen van de eetstoornis begon ik dan ook aan de politieacademie. Hier kwam onregelmatig werken bij kijken wat er wederom voor zorgde dat een stukje vastigheid en regelmaat weg viel en mijn energie daalde. Ik was vaak moe, moest veel moeite doen om scherp te blijven en had naast mijn werk niet veel zin meer om dingen te ondernemen. Maar deze keer zag ik in dat dit niet de manier van leven is zoals ik het wil en besloot ik te duiken in informatie over factoren die er voor konden gaan zorgen dat ik mij scherp en energiek zou voelen, ondanks een onregelmatig leven. Als het niet vanuit de werkgever wordt gefaciliteerd, dan moet ik er namelijk zelf voor gaan zorgen. En niet alleen ik, maar iedereen met een onregelmatig beroep, want we verdienen het om ook buiten werktijden om ons goed en energiek te voelen.

Vanuit die overtuiging en kennis is ‘Nigel’s Performance Coaching’ ontstaan. Ik volgde de opleiding Menno Henselmans PTC om mij verder te verdiepen in fitness, aangezien dit een aanzienlijk belangrijke rol kan spelen in je algemene gemoedstoestand wanneer je onregelmatig werkt. Daarnaast ben ik nog steeds werkzaam bij de politie, wat er voor zorgt dat ik ontzettend goed begrijp wat mede dienstverleners in onregelmatigheid meemaken en waardoor ik ze daadwerkelijk kan helpen een stukje vastigheid te creëren. 

 Ik heb mogen ervaren dat wanneer ik voor mijzelf zorg, ik lekker in mijn vel zit, mij vitaal voel en daarmee dus energiek en scherp ben, ik hier niet alleen in mijn privé leven profijt van ondervindt. Maar ik ook scherper ben in mijn werkzaamheden. En dit  wil ik zo veel mogelijk mensen laten ervaren. Een vitale dienstverlening dat scherp en energiek te werk gaat, zal namelijk altijd resulteren in betere veiligheid en zorg wat essentieel is voor deze maatschappij. En daar wil ik mij graag voor inzetten.